Літо – час, коли природа щедро дарує нам свіжі овочі та фрукти, які вражають своєю смаковою насиченістю та корисністю. З ними можна створювати неймовірні страви та напої, які не лише задовольнять ваші кулінарні фантазії, але й наситять організм корисними речовинами. Дозвольте нам поділитися з вами декількома найсмачнішими рецептами, які точно стануть головною окрасою вашого літнього столу.
Освіжаючий Фруктовий Салат з М’ятно-Лимонним Дресингом
Інгредієнти:
- 2 кульки ананаса, нарізані кубиками
- 2 манго, нарізані на смужки
- 2 кавуни, видалені насіння та нарізані на кубики
- 2 ківі, оброблені та нарізані
- 1 чашка полуниць, розрізані пополам
- Сік та цедра 2 лимонів
- 2 ст. ложки меду
- 1/4 чашки свіжої м’яти, нарізаної
Інструкції:
- У великій мисці об’єднайте ананас, манго, кавун, ківі та полуниці.
- У окремій мисці змішайте сік та цедру лимона, мед та нарізану м’яту. Злегка перемішайте, доки мед повністю не розчиниться.
- Полийте фрукти отриманим дресингом, дбайливо перевертайте, щоб кожен шматочок був покритий соком.
- Подавайте салат в холодному вигляді.
Спекотний Газпачо з Томатів та Огірків
Інгредієнти:
- 6 помідорів, нарізані на кубики
- 2 огірки, нарізані на шматочки
- 1 червона цибуля, нарізана
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 ст. ложки червоного винного оцту
- 2 ст. ложки свіжого лимонного соку
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- Сіль та свіжомелений чорний перец за смаком
- 2 ст. ложки нарізаної свіжої базиліка
Інструкції:
- У блендері змішайте помідори, огірки, цибулю, оливкову олію, винний оцет, лимонний сік та часник до отримання гладкої текстури.
- Спеціюйте суміш соллю та перцем за смаком.
- Перелійте газпачо в глибоку миску і охолодіть у холодильнику принаймні на годину.
- Подавайте з нарізаним базиліком як прикрасою.
Гаряча Паста з Грильованими Овочами
Інгредієнти:
- 300 гр паста за вашим вибором
- 1 цукіні, нарізаний на пластини
- 1 баклажан, нарізаний на пластини
- 1 червона паприка, нарізана на смужки
- 1 жовта паприка, нарізана на смужки
- 1 червона цибуля, нарізана на колечка
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
- Свіжий базилік для прикраси
Інструкції:
- Велику каструлю з водою доведіть до кипіння. Додайте пасту та готуйте відповідно до інструкцій на упаковці.
- У міжчас змішайте оливкову олію, часник, сіль та перець у великій мисці. Додайте овочі та перевертайте, щоб кожен шматочок був покритий олією.
- Розігрійте гриль або гриль-сковорідку. Грильуйте овочі до тендерності та легкого зачорніння, приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.
- Зливайте воду з паста та додайте грильовані овочі. Перемішайте, щоб всі інгредієнти добре поєднувалися.
- Подавайте гаряче, прикрасивши свіжим базиліком.
Ці страви та напої – чудовий спосіб насолодитися смаком літа, використовуючи найсвіжіші та найсмачніші сезонні овочі та фрукти. Дозвольте собі насолодитися цими барвистими та ароматними стравами, які точно зроблять ваше літо незабутнім!